Lentile Ochelari

Viciile de refracție sunt reprezentate de multiple combinații și variază de la persoană la persoană, iar posibilitătile de corecție sunt de asemenea în număr mare, cât să acopere paleta vastă de necesităti.

Ce pași să urmăm atunci când alegem tipul de lentile pentru ochelarii de vedere ?

Determinarea corecției se face de către un optometrist sau medic specialist oftalmolog, în urma unui consult oftalmologic, în funcție de măsurători precise, personalizate și cu aparatură dedicată.

Odată stabilită nevoia de corecție, alegerea lentilelor potrivite se face sub îndrumarea personalului de specialitate.

În primul rând, trebuie să ne orientăm către o marcă de lentile cunoscută, de încredere și să ne ferim de achiziționarea ochelarilor de vedere “gata făcuti”.

În alegerea lentilelor, trebuie să ținem cont de categoria de varstă, apoi de identificarea și stabilirea stilului de viată, al momentelor în care purtăm ochelarii și frecvența de utilizare.

Caracteristicile lentilelor și modurile în care le putem combina pentru a răspunde necesitătii fiecărui purtător sunt multe. Cele mai importante dintre acestea sunt: tratamentul antireflex, colorarea, filtrele speciale (PC, fotocromatic, polarizat), materialul, indicele de refracție și distribuția dioptrică.

Descoperă mai multe detalii despre tratamentele existente în link-urile de mai jos :