Alcon, parte a grupului Novartis, care începând din 2013 a preluat compania producătoare de produse oftalmice Ciba Vision unificându-se sub un singur brand, este unul dintre liderii mondiali producători de lentile de contact și accesorii aferente acestei categorii.

Produsele Alcon se remarcă prin calitatea lentilelor de contact, confecționate din silicon-hidrogel, cu o mare transmisibilitate de oxigen, ce oferă purtătorului o experiență plăcută pe toată durata folosirii lor. Cu un portofoliu de produse bogat, compania reușește să acopere toate defectele de vedere ale fiecărui pacient. Lentilele de contact produse se adresează miopilor, hipermetropilor, astigmatilor, presbiopilor sau celor ce au nevoie de proteză oculară, și sunt disponibile în mai multe variante de port: zilnice (de unică folosință), lunare și constant zi și noapte.

 

 

Un alt capitol la care Alcon excelează, este varietatea soluțiilor de întreținere a lentilelor de contact, având produse atât pentru curățarea lor de zi cu zi, cât și pentru o curățare mai puternică, pentru ochi sensibili.
Lacrimile artificiale sunt dispozitive medicale care înlocuiesc sau completează filmul lacrimal natural al pacientului. Acestea se pot aplica și peste lentilele de contact, formând un film protector în jurul lor.

Alcon-Contact-Lens-Family

Portofoliul de produse Alcon

Air Optix Aqua sunt lentile lunare, sferice, ce beneficiază de o mare transmisibilitate de oxigen și datorită sistemului de hidratare îți asigură confort pe parcursul întregii zile.

Air Optix Plus HydraGlyde sunt lentile de contact lunare, disponibile numai în varianta sferică. Tehnlologia utilizată este HydraGlyde Moisture Matrix, ce ajută lentilele să-și mențină hidratarea pe tot parcusul purtării. În plus, tehnologia SmartShield cu care sunt dotate,  protejează lentila de deteriorare și îi conferă rezistență la depunerile de lipide.

Air Optix for Astigmatism sunt lentile lunare, dedicate persoanelor cu astigmatism. Confecționate din silicon hdrogel, acestea oferă purtătorilor o experiență conforabila.

Air Optix Multifocal pot fi purtate timp de o luna, adresându-se persoanelor care se confruntă cu neplăcerile schimbului a două perechi de ochelari, cauzate de presbiopie.

Air Optix Night&Day sunt concepute pentru port constant zi și noapte, timp de 30 de zile. Datorită materialului din care sunt confecționate, furnizează de până la 6 ori mai mult oxigen ca o lentile obișnuită

Air Optix Colors, sunt lentile lunare colorate,disponibile în nunante subtile sau vibrante, cu sau fără dioptrii ce cu siguranță îți vor oferi schimbarea de look pe care ți-o dorești.

Dailies Aqua Comfort Plus, sunt lentile zilce, ce se remarcă în rândul puratorilor prin confortul pe care îl oferă, rămânând fixate pe ochi pe parcursul întregii zile.

Dailies Total 1 sunt lentile de contact cu înlocuire zilnică ce oferă o acuitatea vizuală excelentă și un confort sporit.

PureMoist, soluția de întreținere ce beneficiază de tehnologia HydraGlyde Moisture Matrix oferă lentilelor hidratare și le menține umede timp de 16 de ore, asigurând pe tot parcursul zilei maximul de confort.

Opti-Free RepleniSH este o soluție de întreținere bazată pe tehnologia TearGlyde, compusă din ingrediente menite să curate lentila și să o regenereze în profunzime astfel încât să poată oferi purtătorului confort optim pe parcursul întregii perioade de utilizare.a lentilei de contact.