Tratamente

 

CRIZAL FORTE UV

Crizal Forte UV oferă cel mai înalt nivel de protecție împotriva radiațiilor UV pe ambele suprafețe ale lentilei și beneficiază totodată de tehnologii de ultimă generație, pentru imagini cât mai clare și aspect estetic ridicat:

 • I-Tehnologies, respobil de a respinge praful;
 • SR Booster, reprezintă un strat intermediat ce oferă o creștere a durității lentilei la zgârieturi, rezultând astfel o rezistență premium;
 • HSD Process, oferă rezistență la murdărie a lentilei, menținând-o curată cât mai mult timp;
 • Slide-FX, oferă performanță deosebită în respingerea stropilor de apă, deținând astfel o perfotmanta de neegalat.

CRIZAL UV

Așa cum induce și denumirea, tratamentul Crizal UV oferea cea mai inaltă protecție împotriva razelor solare. Expunerea zilnică la razele UV, are un impact direct și cumulativ asupra sănătătii oculare, putând conduce la afecțiuni ireversibile ale ochilor, pe care le vom resimți pe măsură ce inaintăm în varstă.

În același timp, gama Crizal oferă cel mai înalt nivel de performantă pentru o calitate optimă a vederii. Astfel, stratul antireflex își îndeplinește cu success misiunea de eliminare a reflexiilor supărătoare și de intensificare a contrastului. În plus, lentila se menține curată pentru cât mai mult timp, se murdăreste foarte greu și nu în ultimul rând, stratul hidrofob asigură confort optim în zilele ploioase.

OPTIFOG

Optifog este un tratament dedicat persoanelor care se confruntă cu neplăcerea aburirii lentilelor. Acest tip de lentile se adresează în special sportivilor, bucătarilor sau în mediile de lucru în care precizia și siguranța sunt prioritare. În plus, lentila este tratată special astfel încât să fie rezistentă la zgârieturi, praf, murdărie și asigură o bună protecție UV.

CRIZAL PREVENCIA

Crizal Prevencia beneficiază de cea mai recentă tehnologie din familia Crizal, prin care oferă o mai bună protecție oculară. Razele UV nocive și lumina albastră emisă de ecranele digitale sunt neutralizate pană la pragul în care acestea nu mai afectează vederea, ajutând astfel la prevenirea imbătranirii premature a ochilor. De asemenea, tratamentul oferă cea mai completă protecție împotriva reflexiilor deranjante, a murdăriei, zgârieturilor, prafului și apei.

CRIZAL KIDS UV

Crizal Kids UV asigură cea mai bună protecție la radiațiile UV, fiind recomandat copiilor, al căror cristalin este de 6 ori mai sensibil decât cel al adulților. Lentilele sunt incasabile, beneficiand de rezistență la zgârieturi, curățare ușoară și tratament antireflex.

Protecție Solară

 

XPERIO

Lentilele XPERIO reprezintă noua generație de lentile pentru ochelari de soare, Datorită polarizării, realizată prin tehnologie de ultimă generație, puratorul se poate bucură de cel mai bun confort:

 • Reducerea luminii orbitoare.
 • Protecție 100% UVA/UVB.
 • Percepția naturală a culorilor.
 • Claritatea fără egal a vederii.
 • Reducerea strălucirii.

E-MIRROR

E-Mirror este un tip de lentilă de soare disponibilă în 9 nunate ce poate fi combinat cu tratamentul Xperio și include Crizal Sun UV. Combinând performanțele optice cu cele estetice, oferă rezistentă bună la zgârieturi, murdărie, refuce reflexiile deranjante și asigură un look modern.

PHYSIO TINTS

Lentilele Physio Tints oferă o gamă completă de culori naturale, atenuând luminozitatea deranjantă atât cea provenită din mediul natural, cât și cea artificială.

Lentile progresive

 

VARILUX S SERIES

Lentilele progresive Varilux S Series sunt ultima descoperire din gama lentilelor Varilux. Rezultat al descoperirilor tehnologice dezvoltate de Essilor, Varilux S Series sunt primele lentile progresive care elimină toate neplăcerile purtătorilor în ceea ce privește câmpul vizual și efectul de “valuri”, promițând astfel o vedere instantanee fără limite.

Cele 4 îmbunătățiri care stau la baza acestei lentile sunt:

Nanoptix

Regândind structura fundamentală a lentilei încă din procesul de calcul al designului, acesta nouă tehnologie este responsabilă de eliminarea efectului de “valuri”. Luând în calcul faptul că atât curbura, cât și puterea lentilei au impact asupra devierii fasciculului de lumină, combinarea lor a fost optimizată pentru fiecare element. Așadar, scăderea bazei curburii a fost corelată cu creșterea puterii, conectând astfel toate elementele, pentru a stabiliza devierea fasciculului pe toată suprafața lentilei.

Rezultatul resimțit de către purtători: echilibru în mișcare.

Synchroneyes

Bazându-se pe cele mai recente descoperiri, SynchronEyes ia în considerare diferențele fiziologice dintre cei doi ochi pentru a oferi purtătorului un câmp vizual extra-larg. Optimizările lentilei sunt realizate în concordanță cu diferențele dintre puteri pentru fiecare ochi, precum și cu distanța pupilara, obtindandu-se astfel un câmp vizual binocular maxim.

Rezultatul resimțit de către purtători: unghi larg de vedere.

4D Technology

Tehnologia 4D Technology se bazează pe vederea cu ochiul dominant în calcularea lentilei, reușind să ofere astfel senzația de vedere instantanee, îmbunătățind timpul de reacție al purtătorului, asigurând un câmp vizual binocular bun totodată.

Rezultatul resimțit de către purtători: vedere instantanee, fără limite.

Prelucrarea Digitala S

Integrată cu tehnologia Nanoptix, acest nou proces pantentat de Essilor utilizează măsurarea precisă a lentilei în timpul prelucrării cu un dispozitiv diamantat, în vederea obținerii celei mai bune precizii și calități.

VARILUX PHYSIO 2.0

Lentila Varilux Physio 2.0 folosește tehnologia de ultimă generație W.A.V.E 2.0 ce oferă o vedere de înaltă rezoluție în toate situațiile și în orice condutii de iluminare. Aceasta este prima lentilă pentru care s-a luat în calcul dimensiunea pupilei, care variază în funcție de anumiți factori: distanța, lumină, vârsta, ametropie.

Designul conceput permite adaptarea lentilei pentru o infinitate de dimensiuni ale pupilelor, datorită cartografierii pupilei. Aceasta ține cont de fiecare prescriptive în parte, orice zonă a lentilei sau situație.

Rezultatul resimțit de către purtători: claritate optimă a detaliilor, câmp vizual larg, contrast bun indiferent de condițiile de iluminat și vedere de înaltă rezoluție.

VARILUX E SERIES

Inspirată din Varilux S Series, cercetătorii Essilor au dezvoltat tehnologia Swim Control Tehnology pentru eliminarea efectului de “valuri”sesizat de-a lungul timpului. Astfel, purtătorii se pot bucura de o vedere mai bună și de o adaptare mai ușoară cu lentilele progresive.

Asemenei tehnologiei Nanoptix, tehnologia Swim Control este rezultatul mai multor calcule bazate pe micro-elemente, ce provocau efectul de “valuri”. Astfel, mizând pe faptul că zona periferică este cea mai afectată, această a fost calculată cu precizia tehnologiei Nanoptix, în timp ce restul lentilei este calculat mai puțin sofisticat. Rezultatul este reprezentat de reducerea efectului de “valuri” și vedere optimizată.

VARILUX COMFORT NEW EDITION

Lentilele Varilux Comfort New Edition au fost adaptate vieții actuale pentru a oferi confort și vedere optimă, indiferent de activitățile desfășurate. Astfel, reducerea astigmatismului nedorit și a aberațiilor din zonele periferice ale lentilei, o fac confortabilă, cu un câmp vizual mai larg și vedere dinamică optimizată. Datorită designului asferic, purtătorii se bucura de o lentilă mai subțire și un aspect estetic mai bun.

VARILUX LIBERTY NEW EDITION

Primul nivel din gama lentilelor progresive Varilux, Liberty New Edition este o lentilă accesibilă, oferind fiecărui prezbiop o vedere clară indiferent de distanță.

VARILUX DIGITIME

Varilux Digitime este o lentilă progresivă, de interior, ce oferă confort prezbiopilor care petrec mult timp în fața ecranelor digitale. Avantajele utilizării acestei lentile, constau în reducerea oboselii ocular cauzate de timpul timpul petrecut în fața ecranelor, citirea cu ușurință a caracterelor mici și determinarea unei posture naturale a purtătorului.

Lentile monofocale

 

EYEZEN

Lentilele monofocale Eyezen sunt destinate persoanelor ce suferă de tulburări ale viciilor de refracție și duc o viață activă, mereu conectată. Gama este dotată cu trei variante de optimizare ce se pot personaliza în funcție de vârstă și capacitatea ochiului de acomodare, astfel încât să asigure relaxarea și protecția sănătății vizuale. Beneficiile purtătorului față de lentilele monofocale standard:

 • Reducerea oboselii vizuale;
 • Ușurință în distingerea carcterelor mici;
 • Asigură o postură naturală.

F-360 si 360

Lentilele sunt concepute pentru a putea face față provocărilor vieții moderne precum tehnologia și activitățile pentru care vederea este cea mai importantă. În acest context, purtătorii au devenit foarte selectivi și exigenți în căutarea lentilei care să ofere claritate și precizie la cel mai înalt nivel. Una dintre problemele actuale ale lentilelor monofocale convenționale este vederea încețoșată la nivel periferic. În acest context, Essilor a dezvoltat lentilele 360 și f-360, prin care purtătorii se pot bucura de vedere clară pe toată suprafața lentilei. Datorită tehnologiei WAVE 2.0 de care beneficiază, aberațiile sunt reduse considerabil indiferent de direcția privirii.

Materiale

 

AIRWEAR

Airwear este o lentilă ușoară și rezistentă la impact, ce oferă siguranță deplină pentru un stil de viață activ. Este ideală pentru orice tip de corecție, oferind confort, protecție și aspect estetic. Este recomandată chiar și în cazul copiilor.

Indice de refracție: 1.59 Protecție : 100% UVA-UVB Absorbție UV : 385 nm

LINEIS

Lentila este caracterizată prin faptul că este ultra subțire și plană, ceea ce oferă confort și estetică de neegalat, reducând efectul de mărire a ochilor. Sunt ideale pentru corecțiile de puteri mari cu recomandarea de a fi montate pe rame întregi.

Indice de refracție: 1.74 Protecție : 100% UVA-UVB Absorbție UV : 400 nm

ORMA

Orma este un material organic clasic, disponibil la cel mai avantajos preț. Sunt mai ușoare față de lentilele minerale, oferind o calitate optică mare. Sunt disponibile pentru un domeniu dioptric foarte larg și sunt recomandate persoanelor ce doresc o pereche de lentile simple, la cel mai bun preț.

Indice de refracție: 1.50 Protecție : 93% UVA- 100% UVB Absorbție UV : 355 nm

ORMIX

Este varianta cu 20% mai subțire a lentilei Orma, fiind potrivită pentru corecțiile mici și medii. Poate fi montată pe orice tip de rama. Este complet transparentă și oferă calitate optică foarte bună.

Indice de refracție: 1.61 Protecție : 100% UVA-UVB Absorbție UV : 400 nm

STYLIS

Materialul Essilor Stylis oferă posibilitatea obținerii unor lentile subțiri și estetice pentru toate tipurile de corecție. Sunt ideale pentru orice tip de ramă și se adresează în special persoanelor ce doresc o pereche de lentile elegante, moderne și de înaltă tehnologie.

Indice de refracție: 1.67 Protecție : 100% UVA-UVB Absorbție UV : 400 nm

CRIZAL TRANZITIONS

Lentilele Crizal Tranzitions oferă purtătorilor cea mai bună protecție UV, de 25 de ori mai mare decât dacă nu le-ar purta. Se adaptează rapid la condițiile de iluminare, asigurând astfel claritate în orice situație. Sunt special tratate încât să fie rezistente la zgârieturi, praf, apa și oferă protecție împotriva reflexiilor deranjante.

Sursa: www.essilor.ro