Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE OPTIC PLANET SRL
INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens.

Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile la adresa www.klarman.ro  si Politica Cookie https://klarmann.ro/cookie-policy/ detaliata in acestea, in care se explica folosirea cookie-uri  lor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.  De asemenea, puteti accesa Politica privind supravegherea prin mijloace video https://klarmann.ro/supravegherea-prin-mijloace-video/, unde puteti gasi informatii despre modul in care prelucram datele dvs. personale atunci cand vizitati unul dintre magazinele noastre.

In mod normal, website-ul poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal. Cand date cu caracter personal  sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa de livrare), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date in mod voluntar.

Ca regula, Optic Planet SRL  colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii site-ului sau clientii Optic Planet SRL aleg in mod liber sa le furnizeze.

Politica de confidentialitate  a Optic Planet SRL se aplica oricarui vizitator/utilizator al site-ului, precum si oricaror date cu caracter personal prelucrate de catre Optic Planet SRL .

In masura in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre Optic Planet SRL  va sfatuim sa nu ne accesati website-ul, sa nu va inregistrati sau sa nu ne transmiteti, documente/informatii care contin date cu caracter personal.

De asemenea, Optic Planet SRL prelucreaza o serie de date cu caracter personal colectate pe parcursul desfasurarii activitatii sale, cum ar fi datele din CV, in cazul in care aplicati la o pozitie in cadrul companiei noastre.


CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER  PERSONAL

Operatorul datelor dvs. este Optic Planet SRL, cu sediul social in Bucuresti, sectorul 1, str. Horia Macelariu, nr.61-81, corp B, parter, inmatriculata la Registrul Comertului sub numarul  J40/3212/2011, cod unic de inregistrare 2820018.

 

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM 

Optic Planet SRL colecteaza si prelucreaza doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispozitia Optic Planet SRL, prin accesarea si vizitarea de catre acestia, a site-ului, prin solicitarea livrarii produselor noastre, prin una din modalitatile puse la dispozitia dvs., respectiv prin crearea si actualizarea contului pe care il inregistrati prin utilizarea website-ului.

De asemenea, colectam informatii cu ajutorul modulelor cookie („cookie-uri de sesiune” si „cookie-uri persistente”) pentru a ne ajuta sa va identificam atunci când vizitati Website-ul.

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de catre acestia trebuie sa consulte politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat, in cazul acelei prelucrari, se aplica politicile furnizorilor. Sub rezerva legislatiei aplicabile, Optic Planet SRL  nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

De asemenea, putem folosi servicii analitice ale unor terte parti pe website, cum ar fi cele ale Google Analytics. Furnizorii care administreaza aceste servicii folosesc tehnologii precum cookies, web server logs si web beacons pentru a ne ajuta sa analizam modul in care utilizati website-ul nostru. Datele colectate prin aceste mijloace (incluzand adresele IP) pot fi transmise acestor furnizori sau altor terte parti relevante care folosesc aceste date, de exemplu, pentru a evalua utilizarea website-ului.

Urmatoarele tipuri de date cu caracter personal pot fi prelucrate de Optic Planet SRL:

  • Nume, prenume, telefon, adresa de e-mail, ziua si magazinul in care se doreste programarea consultului cat si alte informatii pe care fiecare persoana le poate trece in rubric observatii;
  • Tipul de consultatie care se doreste se fie efectuata;
  • Nume, adresa de e-mail, telefon si mesajul transmis prin intermediul formularului de contact;
  • Imaginea, in cazul in care vizitati oricare din magazinele noastre;
  • In masura in care doriti sa aplicati pentru a participa la procesul de recrutare pentru un post in cadrul organizatiei noastre, datele personale puse la dispozitie de dvs. pentru a candida la aceasta pozitie vor fi prelucrate de noi in scopul identificarii candidatilor potriviti. Datele nu vor fi comunicate tertilor si vor fi utilizate exclusiv pentru scopul mentionat, in conditii de securitate si confidentialitate.

CUM COLECTEAZA OPTIC PLANET SRL  DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. in anumite imprejurari, inclusiv:

  • In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati pe website-ul nostru
  • In momentul in care ne contactati, prin intermediul formularului de contact, adresei de e-mail sau al numarului de telefon, paginii noastre de facebook, pentru a ne cere informatii si /sau detalii despre un produs sau o comanda, respectiv formulati o reclamatie si/sau o sesizare
  • In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre dvs., in vederea achizitionarii de produse de la Optic Planet SRL
  • In momentul in care ne transmiteti datele (cv-uri) pentru ocuparea unei pozitii in cadrul organizatiei noastre

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursa terta. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de pe canalele de social media. Va rugam sa cititi termenii si conditiile de confidetialitate a respectivelor platforme. In orice caz, cu privire la datele pe care la colectam de la terti, prezentele conditii se aplica corespunzator.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesara in vederea incheierii si/sau executarii unui contract cu dvs.;
  • Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale;
  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale Optic Planet SRL, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza asupra acestor interese. Concret, in ce priveste prelucrarea imaginii dvs. atunci cand vizitati magazinele Klarmann, datele sun prelucrate in baza interesului legitim al Optic Planet SRL de a-si proteja bunurile si de a preveni furturi si abuzuri in locatiile sale.
  • Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit, in cazul prelucrarii datele cu caracter personal referitoare la sanatate atunci cand comandati produse ce incorporeaza  date privind sanatatea. Refuzul dvs. de a ne comunica astfel de date duce la imposibilitatea prestarii serviciilor de catre Optic Planet SRL
  • Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit, in cazul informarilor de marketing primite pe adresa dvs. de e-mail, exprimat la momentul abonarii, pe site-ul nostru.Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter.

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri : 

  • Furnizarea produselor oferite de Optic Planet SRL;
  • Solutionarea oricaror cereri si /sau reclamatii cu privire la produsele livrate si/sau serviciile prestate;
  • Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii de pastrare a evidentelor)
  • Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dvs.;
  • Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT si de comunicare, website-ul si celelalte sisteme;
  • In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre;
  • Daca ai aplicat pentru ocuparea unei pozitii in cadrul companiei noastre,  datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta dvs. profesionala si pregatirea  dvs. sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate.  

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dvs., va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:

  • Prestarea serviciilor care include prelucrarea datelor privind starea de sanatate;
  • Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent in ceea ce priveste Optic Planet SRL, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele Optic Planet SRL, precum si evenimente si proiecte Optic Planet SRL (marketing direct);

Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.

Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.  

PARTAJAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele imprejurari:

  • Va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie.
  • Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-ului Optic Planet SRL.

De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu societatile imputernicite – in principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara Optic Planet SRL  (furnizori pentru diverse servicii, cum ar fi servicii administrare si gazduire site, servicii de publicitate) in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre. Optic Planet SRL  va pastra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal in momentul solicitarii respectivilor prestatori de servicii;
De asemenea, Optic Planet SRL isi rezerva dreptul de a transfera datele dumneavoastra personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Datele colectate prin plug-in-urile si widget-urile tertelor parti de pe site-uri (cum ar fi Google Analytics) sunt colectate direct de furnizorii de plug-in-uri si widget-uri. Acestor date li se aplica politicile de protectia datelor ale respectivilor furnizori, Optic Planet SRL neavand nicio raspundere fata de prelucrarea datelor de catre acestia.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau astfel cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale.

Datele dvs. cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct.
PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal sau acelea alea contractorilor nostri. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

 

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail, adresa de livrare sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre Optic Planet SRL, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la adresa office@klarmann.ro.
CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Optic Planet SRL a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solicitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si Optic Planet SRL nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dvs. cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre Optic Planet SRL  a unui drept al dvs. sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.

Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 3 ani de la ultima interactionare cu dvs.
DREPTURILE DVS. IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:
1. Dreptul de a cere Optic Planet SRL  accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la  Optic Planet SRL  o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa.Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

2. Dreptul de a cere  Optic Planet SRL rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. Puteti sa va exercitati oricand acest drept prin accesarea paginii “ Setari de cont” pe website-ul  Optic Planet SRL.

3. Dreptul de a cere  Optic Planet SRL stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere  Optic Planet SRL  stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar  Optic Planet SRL are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:

  • Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate
  • Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea
  • Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct
  • Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
  • Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale

4. Dreptul de a cere  Optic Planet SRL restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:

  • Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor
  • dac prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii
  • daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
  • in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.

5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direrct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.

Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

6. Dreptul la portabilitatea datelor Aveti are dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-a furnizat cu buna stiinta si in mod activ sau observate de noi ca urmare a utilizarii de catre dvs. a serviciilor noastre, in structura utilizata de  Optic Planet SRL  in mod curent si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, putand cere transmiterea acestor date direct de  Optic Planet SRL  catre alt operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, adresata  Optic Planet SRL, la adresa  Bucuresti, sectorul 1, str. Horia Macelariu, nr.61-81, corp B, parter.  sau la adresa de e-mail office@klarmann.ro. Este posibil, in acest caz, sa va cerem sa va dovediti identitatea comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

 

ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna mai  2018. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod.

 

CONFIDETIALITATE

Va asiguram ca datele dvs. se prelucreaza cu respectarea legii, in conditii de securitate si confidentialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atat intern , car si in ce priveste colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu.Solicitam partenerilor nostril l indeplinirea acelorlasi conditii de Securitate si confidentialitate, in ce priveste datele personale. In cazul in care, in baza consitmantului dvs. comunicam date tertilor, solicitam acestora respectarea cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal.
CONTACT

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu orice intrebari legate de prezenta politica de confidentialitate, precum si de prelucrarea datelor dvs., va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa office@klarmann.ro sau sa ne transmiteti solicitare scrisa la adresa Bucuresti, sectorul 1, str. Horia Macelariu, nr.61-81, corp B, parter.